ATENȚIE: Când devine iaurtul dăunător pentru organism. Astăzi, iaurtul este unul dintre cele mai consumate produse lactate fermentate. Dar este iaurtul chiar atât de bun pentru oameni pe cât susțin reclamele sale?
Iaurtul natural adevărat este un produs cu adevărat valoros și util pentru sănătatea umană. Iaurtul, ca și alte produse lactate, conține mult calciu, potasiu și fosfor. 100 g din acest produs conține 25% din necesarul zilnic de calciu și 15% din norma de fosfor, proteinele sale sunt ușor digerabile și nu provoacă alergii.
Iaurtul natural este util:
Consumul zilnic de iaurt natural este de 250-400 g.
Răul din iaurt se manifestă tocmai atunci când în produs se adaugă un număr mare de conservanți, care afectează negativ intestinul uman. Nocivitatea iaurtului apare atunci când consumați un produs industrial și dacă îl consumați des și mult.
Iaurturile cumpărate din magazine au un termen de valabilitate foarte lung. Fructele care se regăsesc în astfel de lactate acide sunt sterilizate prin expunere la radiații radioactive și, prin urmare, nu se strică mult timp (de exemplu, două luni, șase luni), dar în organism se acumulează agenți cancerigeni periculoși.
Astăzi, aproape toate lactatetele acrișoare sunt completate cu un conservant extrem de nociv și puternic – E1442 (agent de îngroșare), al cărui alt nume este fosfat de disulfură hidroxipropilat. Acesta poate provoca boli acute ale pancreasului.
Momentan nu există suficiente cercetări cu privire la pericolele sale, dar cu siguranță merită să ne gândim, deoarece acest conservant E1442 este obținut din porumb modificat genetic, cu siguranță se știe că acest conservant provoacă o boală gravă a pancreasului – necroza pancreatică.
Moleculele mari conținute în amidonul de porumb, care la rândul său face parte din porumbul modificat genetic, distruge încet pancreasul, îi reduce activitatea și provoacă apariția unor boli grave.
Dacă iaurtul dumneavoastră se dovedește a fi de fructe de pădure, cel mai probabil va conține citrat de sodiu sau va avea în compoziția sa denumirea E331. Acesta este un regulator de aciditate, deci va crește aciditatea în gură sau în stomac.
CITEȘTE ȘI: Ce efect are asupra inimii dacă mănânci iaurt în fiecare zi
Dacă ați făcut iaurt de casă, probabil ați observat că culoarea sa naturală este albă sau ușor cremoasă. Dar fructele cumpărate din magazin au toate culorile curcubeului, acest efect apare din cauza a tot felul de coloranți, ei afectează negativ întregul organism în ansamblul său. Un produs de calitate nu trebuie să conțină amidon, tapioca, agar-agar și gelatină. Consistența dorită ar trebui să fie obținută în mod natural, fără utilizarea de agenți de îngroșare, potrivit actualno.com.